27 augusti 2022
14:00

Newroz

Referat: Västerhaninge IF - Newroz

Torsk i matchen mot Newroz 1-3. Det blev lika tufft som vi i förhand hade befarat.
Newroz kom till spel med ett ultradefensivt spel och lät Västerhaninge spela runt på kanterna. Newroz spelade precis som ett lag som är i stort behov av poäng brukar göra. Västerhaninge skapade en del, men inspel och avslut var för dåliga. Newroz tar ledningen på en kontring och gör matchens första mål i den 25:e minuten. Västerhaninge har mycket boll men är alldeles för osynkade i sitt spel. Newroz backar hem är disciplinerade och styr ut hemmalaget utanför sig.
Andra halvlek in kommer Mohammed och kvitteringen kommer i den 47:e minuten, kliniskt avslut av Mohammed. Nu tror man att Västerhaninge ska vända. Istället ett bolltapp långt ner vid Newroz hörnflagga, dåligt presspel , dålig defensiv omställning gör att Newroz kan kontra in 1-2.
Resten av halvleken lyfter Västerhaninge in bollar mot Newroz straffområde som tas om hand av de bägge duktiga mittbackarna. I den 94:e 1-3 åter kontring denna gång friläge från egen planhalva och ett fint avslut.
Sammanfattningsvis så kan man inte säga att segern är orättvist utan Newroz hade en matchplan som de följde till punkt och pricka vilket gav dem en viktig seger.